Ragdoll Cattery Inchaljojo

 

 

 

 

 

 

 Pluis met 13 weken

 

 

 Even voorstellen:

 

Wij zijn Ine en Albert Gallé en wij wonen met onze 3 kinderen

Joeri, Jochem en Chloë in Tilburg.

Onze catterynaam is dan ook afgeleid van onze voornamen, van elke naam de eerste 2 letters, vandaar Ragdoll Cattery INCHALJOJO

 

 

Wij delen ons huis met onze Ragdoll poezen Pluis, Didi(de dochter van Pluis), Zzinzy, Phoebe den har dochter Nala , Yada-Bindi (een seal point minkje), Aniwa (een blue tabby minkje), kater Dexter en onze twee honden Lobbes en Fenna(Zie foto onderaan deze bladzijde voor Lobbes. Jammer genoeg moet ik melden dat Mazzel, de bruine Labrador, op 13-10-2013 is overleden. Per 1 december hebben we nu een Spaanse waterhond Fernna, helemaal onderaan de pagina). Onze Pluis en Didi zijn Seal mitted Ragdolls en onze Zzinzy is een bluepoint Ragdoll en onze Phoebe een blue mitted Ragdoll. Nala is een blue bicolour, Yada-Bindi is een seal point mink en Aniwa is een blue tabby minkje. Dexter is een Seal bicolour Ragdoll. Nadat we Pluis hadden gekocht werden we, zoals bijna alle andere Ragdoll liefhebbers aangestoken met het Ragdollvirus. Toen Pluis dan haar tweede nestje had wilden we dan ook heel graag een poesje uit haar doorhouden. En zo kregen we de tweede Ragdoll in ons gezin met de naam Didi. Maar aangezien ik, Ine, helemaal weg ben van bluepoint kreeg ik Zzinzy voor mijn verjaardag november 2010. Toen wilden we ook graag een eigen kater en zijn we in september 2012 onze Dexter gaan halen in Amerika. Daar in Amerika werd ik verliefd op een bluemitted poesje en die is toen ook bij ons komen wonen, we noemen haar Phoebe. Daarna is in november 2012 onze eerste mink bij ons komen wonen, ze heette Nymia(Nymia is helaas ook overleden) en was een blue mitted. Die heeft in maart 2013 een nest gehad en daarvan is weer Yada-Bindi blijven wonen bij ons. Zij is een seal point mink. Daarna hebben we nog een bluetabby mink gekocht van een andere cattery, omdat we graag tabby in onze cattery wilden.In november 2013 kreeg PPhoebe een nest waar ze niet voor zorgde. Daarom hebben mijn dochter en ik die drie kittens dag e nacht elk uur gevoed. Helaas is er daar maar eentje van over gebleven.  Maar wat voor een....onze Nala. En die konden we natuurlijk niet verkopen, je hebt danzo'n band met dat meisje.  Zo zie je het begon met een klein kitten en een paar jaar verder hebben we ineens een hele cattery met 8 Ragdolls.  

 

Verder hadden we nog twee honden.

Onze Mazzel was een bruine labrador, ze is ruim 13 jaar geworden. Zij heeft al een paar nestjes gekregen. Onze Lobbes is een Leonberger van ruim 7 jaar oud. We wilden ook heel graag ooit een nestje van onze Lobbes, maar aangezien ze een knieblessure heeft is dat nu van de baan. Ons doel (en onze hobby) is om gezonde, sociale en lieve kittens/ puppy's te fokken en doen dat alleen als het verantwoord is. Dus met Lobbes zullen we niet gaan fokken. We hebben sinds begin december weer een nieuwhondje in huis, namelijk onze Fenna. Fenna is een Aqua Perro Espagnol (Spaanse waterhond) en ze is geboren op 5-5-2013. Wanneer zij oud genoeg is willen ook voor haar een mooie rue voor gaan zoeken. Maar dan moeten we eerst ook bij haar (tegen die tijd) eerst wat gezondheidsonderzoeken doen.

We laten onze katten allemaal testen op HCM en PKD en CIN, en HCM zowel per DNA als per echo. Als U ergens een kitten koopt is het erg belangrijk hierop te letten. Een kitten met stamboom is misschien wat duurder, maar U koopt dan ook vertrouwt en weet wat de 'blueprint' is van Uw kitten. Het is dus niet de stamboom zelf die kittens met stamboom duurder maken, maar U koopt daardoor ook een stukje geschiedenis. (erfelijke materialen) Ook zal een goede fokker zijn poezen (en katers) laten testen op HCM, PKD en CIN. Zowel op DNA als jaarlijks per echo. Bij onze katten kunt U zien wanneer ze voor het laatst getest zijn. Soms zit er iets langer dan een jaar tussen, omdat we dan met meerdere katten tegelijk naar de dierenkliniek willen gaan. Op de stamboom van onze kittens laten we het er ook bij zetten dat de ouders getest zijn. En dit kan alleen als we testen insturen naar de rasvereniging, waardoor er niet mee geknoeid kan worden.

 

 

Wil U meer weten over deze akelige ziektes dan kunt U die natuurlijk opzoeken via internet, maar U kunt me ook altijd bellen als U meer wilt weten.

 

 

 

Onze Ragdoll Pluis aan het spelen met onze Leonberger(toen nog)pup Lobbes.

 

 

 

Hieronder onze twee honden Mazzel en Lobbes in Noorwegen.

 

 

 Onze Fenna

Ragdoll Cattery Inchaljojo | al.galle@planet.nl